sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Kuinka monta ateriaa päivässä jotta laihdut?

Kuinka usein kannattaa syödä on hyvin yleinen kysymys painonpudottajien keskuudessa ja monet laihduttajat pähkäilevätkin tätä kysymystä loputtomiin asti. Mitään varsin yksiselitteistä vastausta tähän ei ole koska se että lihotko vai laihdutko johtuu kuitenkin siitä että kuinka paljon kaloreita saat päivässä, ei siitä miten monta ateriaa syöt päivittäin.

Monet alan ekspertit sanovat että sinun täytyy syödä kuusi pientä ateriaa päivässä jotta pääsisit kuntoon mahdollisimman tehokkaasti. Tokihan tämä on varmaan ihan hyvä ajatus koska kun syöt pieniä aterioita usein pitää se nälän melko hyvin kurissa ja jos sinulla on ongelmana se että tuppaat syömään aivan liian paljon kerralla, toisin sanoen ahmit kaloreita reilusti yli tuhat yhdeltä istumalta niin silloin kannattaa ehkä kokeilla juuri tätä legendaarista “6 ateriaa päivässä” systeemiä.

Kaikille 6 ateriaa päivässä ei sovi..

Yleisin syy miksi tällainen syömisrytmi ei monille sovi että työt tai harrastukset rajoittavat sitä kuinka usein voi syödä eikä moni jaksa kantaa ruokaa mukanaan näihin tilanteisiin. Älä kuitenkaan huoli, ei tämä mikään välttämättömyys laihtumiselle ole, kaukana siitä.

Itse en syönyt 6 pientä ateriaa päivittäin kun pudotin painoani. Söin aamupalan joka oli yleensä tyyliin 3 kananmunaa ja jotain tomaattia tai kurkkua siihen kylkeen, lasi tuoremehua ja joskus pari siivua leipää. Töissä söin normaalin lounaan yleensä jossakin ravintolassa mutta en todellakaan ahminut mitään hampurilaisia ja pizzoja vaan pyrin syömään kanaa, kalaa tai pihvin. Joskus otin aterian riisillä, pastalla tai perunoilla mutta usein myös pelkkien vihannesten kera.

Kun tulin kotiin söin illallisen joka oli melko tukeva jottei nälkä päässyt heti yllättämään. Hyvin samantapainen kuin lounaskin mutta siis tukevampi ja kotona valmistettu ateria eikä ravintola-annos. Menin nukkumaan yleensä puolenyön maissa jota ennen TV:tä katsellessa tuli sitten vielä syötyä jotain, ei kuitenkaan mitään karkkeja tai sipsejä.

Eli toisin sanoen söin yhteensä 4 kertaa päivässä ja tämä rytmi sopi itselleni ainakin kuin nakutettu. En ollut koskaan pahasti nälissäni eikä tullut mitään tarvetta ahmia ruokaa yhtäkkiä. Joten vastaukseni alkuperäiseen kysymykseen on että syö vaan niin monta ateriaa päivittäin kuin näet itsellesi parhaiten sopivaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti