tiistai 5. kesäkuuta 2012

Laihdutusruokia - Minkälainen on oikeaoppinen laihdutusruokavalio?

Laihdutusruokia on jos vähän jonkin sorttista ja laihdutusruokavalioita todellakin löytyy aivan joka lähtöön. Jotkut suosittelevat laihduttajille ruokavalioksi sellaista dieettiä jossa jätetään hiilihydraatit kokonaan pois eli kansankielellä karppausruokavalio. Toiset taasen neuvovat laihduttajia syömään paljon kokojyväviljatuotteita ja hedelmiä ja vähentämään rasvan saantia. Kaikkien näiden ruokavalioiden sekamelskasta voi olla hyvin vaikea löytää sitä yhtä ja oikeaa ruokavaliota joka saa sinun kilosi karisemaan kuin joulukuusen havunneulaset Loppiaisena..

Mielestäni paras ruokavalio on sellainen jossa ei mennä äärimmäisyyksiin suuntaan tai toiseen vaan yritetään syödä kaikkea kohtuudella, paitsi niitä kaikkein lihottavimpia ruokia jotka toki kannattaa jättää kokonaan pois. Kannattaa lukea seuraava artikkeli Tehokkaasta Laihdutusruokavaliosta. Itse rakensin laihduttaessani ruokailuni hyvin pitkälti juurikin noiden kyseisten oppien mukaan. Joni Haahkolan Nopea Laihdutus Nettisivuilta löytyy myös paljon muuta hyödyllistä laihduttajille.

Oma laihdutusruokavalioni


Aloin siis laihduttamaan noin kymmenisen vuotta sitten ja kun olin saanut painoni laskettua tavoitteeseeni, niin olen saanut sen myös pidettyä siinä ja se on mielestäni suurin saavutukseni. Kuka tahansa pystyy pudottamaan elopainoaan ryhtymällä todella ankaralle mutta lyhytkestoiselle dieetille mutta ongelmana on että heti kun lopetat dieetin tulee paino takaisin. Itselläni paino ei koskaan tullut takaisin koska en ruvennut dieetille vaan muutin ruokailutottumuksiani pysyvästi ja jos sinäkin haluat pudottaa painoasi pysyvästi on tämä mielestäni ainoa oikea keino saavuttaa se.

Seuraavassa on ruokia joita vähensin päivittäisessä ruokavaliossani:

  • Kaikki makea. Lopetin käytännössä katsoen kaiken makean syönnin lähes täysin. Ainoa makea herkku jota toisinaan vieläkin syön on jäätelö ja joskus hyvin harvoin ostan suklaalevyn. Muuta makeaa minun ei enää edes tee mieli. Monet ajattelevat että makeiden herkkujen jättö pois on todella vaikeaa ja kyllä -- aluksi se sitä onkin, mutta kun olet jonkin aikaa ollut ilman makeaa, et edes sitä enää osaa kaivata, muuta kuin hyvin harvoin ja tällöin voitkin sitten jotain makeaa popsia eikä se haittaa laihtumistasi laisinkaan.
  • Leivät. Vaikka leipä onkin maultaan aivan mahtavaa (etenkin tuore leipä) niin ikävä kyllä se kerää nestettä ja rasvaa kroppaan ja turvottaa kehoasi. Ohjenuorani leivän suhteen on että nauti kohtuudella! Niin ja toki syö mieluummin myös täysjyväviljaleipiä kuin pelkästä valkoisesta vehnästä leivottuja ranskanleipiä.
  • Peruna ja pasta. Sama kuin leivän kanssa eli syö kohtuudella, todennäköisesti joudut siis hieman vähentämään näiden käyttöä nykyisestä.

Seuraavien ruokien käyttöä lisäsin:

  • Kasvikset ja vihannekset. Nämä oli jäänyt ruokavaliostani lähes tyystin pois silloin kun olin vielä ylipainoinen, mutta nyt otin ne uudestaan käyttöön ja laihdutukseni sai näistä kaipaamaani buustausta.

Kaksi syytä miksi sinun tulisi syödä PALJON näitä:

1. Ne sisältävät todella vähän kaloreita (ei juuri ollenkaan) joten voit syödä näitä vaikka kuinka paljon ilman että lihoisit.
2. Ne sisältävät paljon hyödyllisiä hivenaineita ja vitamiineja jotka auttavat kehoasi voimaan hyvin ja jaksamaan paremmin.

  • Marjat. Erilaiset marjat ovat yksi terveellisimmistä ruoista joita voit suuhusi laittaa! Monet syöpätutkijat kehottavat syöpäpotilaita syömään runsaasti marjoja ja se kertoo paljon niiden terveellisyydestä. Parasta asiassa on se että KAIKKI marjat ovat terveellisiä, eli tykkäsitpä sitten mustikoista, mansikoista, vadelmista tai vaikkapa puolukoista niin antaa mennä, syö niitä siis paljon!
     
  • Kala. Jos pidät Sushista niin syö sitä koska kaikki ravinto on aina terveellisintä raakana mutta toki kala on erittäin terveellistä myös valmistettunakin. Syö siis paljon erilaista kalaa, siikaa, kuhaa, lohta ja mistä ikinä satut pitämään.

Tässäpä oli siis “lyhyesti” tarinaa siitä mitä laihdutusruokia itse käytin pudottaessani painoani ja toivottavasti sinäkin sait tästä hyviä vinkkejä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti